Kategorier
Länkar

”2014 ersätts papper av mobilappar”

Martin Appel är övertygad om att 2014 blir året då tidningsläsarna släpper papperssargen och tar steget in i den digitala världen på allvar.

Jag har inte köpt en skiva på flera år, men lyssnar ändå på mer musik än någonsin tidigare. Ett abonnemang på Spotify ger mig hur mycket musik jag vill – till en fast kostnad. Själv betalar jag betydligt mer för Spotify än jag tidigare köpte skivor för, men jag är ändå toknöjd.
Under 2013 lanserades ett antal nya tjänster som gör det möjligt att läsa tidningar på samma sätt, och tjänsten Readly har förändrat min tidskrifts­konsumtion på samma sätt som Spotify gjorde med musiken. Jag konsumerar mer, jag får större variation – men jag betalar också mer. Win för mig. Win för branschen. Win, win …
Jag vet inte om det blir just Readly som förändrar branschen, men jag är övertygad om att 2014 blir året då vi tidningsläsare på allvar tar steget från papper till digitalt. I USA är den här trenden redan tydlig, och vi såg under året hur tidningar som PC World helt slutar tryckas på papper.
Visst kommer jag att sakna pappersprassel på samma sätt som jag saknar skrapet från vinylskivor, men egentligen är digitaliseringen ingen jätteförändring. Det intressanta är ju musiken och artiklarna. Inte plasten eller pappret de distribueras på.