Kategorier
Länkar

37 procent av alla spel på Steam spelas aldrig

Valve prenterar själva en del statistik om användarnas spelvanor, exempelvis vilka spel som köpts i störst grad varje vecka och hur många användare som är inloggade samtidigt. Men annan statistik presenteras inte lika tydligt, exempelvis varje spels totala speltid, eller hur många av de som äger ett spel som faktiskt spelar det.


Nyhetskällan Ars Technica har tagit fram ett system som automatiskt söker igenom Steam-användares publika profiler för att bygga upp en databas över vilka spel som spelas, i vilken grad de spelas, och hur många som äger respektive spel. Med hjälp av statistiken har Ars tagit fram en del överraskande siffror, och den del mindre överraskande.

steammeter-graphs-2-0404.001

Till exempel pekar statistiken på att 36,9 procent av alla spel som köpts på Steam aldrig installeras och spelas av användaren. Många är exempelvis gåvor eller inköpta för ett senare tillfälle under reor.

stacked-sales-update.001steammeter-graphs-0404.004


Ars kan även påvisa att det absolut mest spelade spelet på Steam är Dota 2, där den totala speltiden uppgår i cirka 3,8 miljarder timmar över alla användare. På andra plats – med en rejäl marginal – hittar vi Team Fortress 2 som har spelats i cirka 1,4 miljarder timmar, följt av Counter Strike: Source med 1,2 miljarder timmar.


Däremot är det Football Manager 2014 som toppar listan i median-antalet spelade timmar per ägare, för titlar med över 50 000 ägare.

Hur ser det ut i ditt spelbibliotek – har du några titlar som du köpt men aldrig fått tid över att spela, eller någon titel där du vet att du gjort av betydligt fler timmar än i andra?

Diskutera artikeln på NordicHardware