Kategorier
Länkar

Apples nya bevis på Samsungs kopiering

Andra stora rättegången mellan Apple och Samsung är igång. Apple har presenterat nya interna dokument från Samsung som visar hur företaget kopierade iPhone.

Apple och Samsung är tillbaka i rättssalen igen, trots att efterspelet från den förra stora rättegången fortfarande inte är helt avklarat.
Den här gången vill Apple ha två miljarder dollar i ersättning från Samsung för intrång i fem patent, medan Samsung inte vill betala Apple alls och istället söker ersättning för intrång i två av sina patent.
En av de viktigaste bevisen i den förra rättegången var ett internt dokument från Samsung som visade hur iPhone är bättre än Samsungs dåvarande produkter och vad företaget ämnade göra för att efterlikna iPhone.
Nu har Apple presenterat nya liknande dokument från 2009 och 2010,rapporterar Appleinsider. I flera av dessa jämförs låsskärmen i olika Samsungmodeller med iPhone, med tillhörande förslag på hur Samsungs kan förbättras genom att bli mer som iPhone. I ett annat har Samsung testat en av sina mobiler och en iPhone på en skara användare och noterat hur mycket mer lättanvänd iPhone är på områden som meny, telefon och webbsurfning.