Kategorier
Länkar

Black Phone ska lägga krokben för NSA

 

Black Phone ska lägga krokben för NSA

Inom kort kommer vi att få se en telefon som är ett direkt svar på amerikanska NSA:s nyligen avslöjade spionage.

Den som inte har ett särskilt intresse för Firefox OS kanske aldrig har hört talas om Geeksphone, men den spanska telefontillverkaren är kanske på väg att skaffa sig mer global uppmärksamhet. I ett samarbete med säkerhetsspecialisterna Silent Circle kommer man att lansera en ny telefon på Mobile World Congress nästa månad.

Black Phone, som den ska kallas, kommer att prioritera integritet och säkerhet i stället för alla de intrång som användare av smarta telefoner oftast stå ut med från operatörer, annonsörer och en och annan myndighet – varvid naturligtvis amerikanska NSA åsyftas.

Det handlar om en Android-baserad telefon med ett skal kallat Privat OS, som medger säkra samtal, säkra meddelanden, videosamtal som inte kan avlyssnas och till och med säkra filöverföringar.

En toppresterande processor och övrig hårdvara utlovas, men inga detaljer finns ännu. Telefonen kommer att vara kompatibel med alla nätverk och säljas olåst och fri från geografiska begränsningar. För mer information får vi nog vänta in Mobile World Congress i Barcelona 24-27 februari.