Kategorier
Länkar

Dubbelt upp med böjda 105-tums tv på CES 2014

Samsung och LG må vara arga konkurrerenter, men kan vara väldigt synkroniserade när det kommer till ny skärmteknik. Tidigare i år kom de fram till en förlikning i sitt gräl kring oled-teknik, som resulterade i beslutet att ”samarbeta under rättvis konkurrens”. Om det innebar att de faktiskt skulle inleda ett samarbate, eller helt enkelt undvika att lägga krokben för varandra, framgick inte vidare tydligt.

Båda tv-jättarna ska presentera varsin tv med snarlika egenskaper. I båda fallen rör det sig om en gigantisk 105-tummare med  konkav bildyta. Upplösningen sträcker sig bortom det traditionella 4K-formatet 3 840 x 2 160 och levereras i stället med 21:9-format med 5 160 x 2 160 pixel.

samsung105curved

Istället för oled används en lcd-teknik, som tidigare medfört en del problem med ojämn bakgrundsbelysning. Dessa problem hävdar dock båda företagen ska vara lösta.

De nya modellerna kommer visas upp på CES i Las Vegas som går av stapeln den 7 januari nästa år. Vi på Nordichardware kommer vara på plats på andra sidan Atlanten och förhoppningsvis kunna slänga ett öga eller två på dessa jättelika tv-apparater.