Kategorier
Länkar

Firefox OS ska uppdateras var sjätte vecka | Prisjakt Pryl

Firefox OS ska uppdateras var sjätte vecka

Firefox OS ska få snabba uppdateringar

Mozilla är beredda att satsa hårt på Firefox OS och lovar att släppa säkerhetsfixar var sjätte vecka. Det är klart mycket bättre än vad konkurrenterna klarar idag och som om inte det vore nog så ska ny funktionalitet kunna skickas ut till alla enheter fyra gånger per år. Med tanke på att Firefox OS bygger på teknik från webbläsaren med samma namn så är nyheten kanske inte helt oväntad ändå.

Webbläsaren Firefox får regelbundet uppdateringar och då Firefox OS är väldigt ny på marknaden så finns troligtvis stort utrymme för förbättringar – något som lär minska tiden mellan uppdateringarna jämfört med om plattformen funnits på marknaden i några år. Frågan är bara nu hur mobiloperatörer och telefontillverkarna ska hantera uppdateringar som släpps var sjätte månad.

Redan har Firefox OS uppdaterats på telefonerna Keon och Peak till version 1.1, denna gång med prestandaförbättringar och buggfixar. Just nu förbereder sig Mozilla på en bredare lansering som under nästa år ska ta plattformen till större marknader inom Europa och Sydamerika. Kanske%

viaFirefox OS ska uppdateras var sjätte vecka | Prisjakt Pryl.