Kategorier
Länkar

Från nära konkurs till nya snabba SSD

Från nära konkurs till nya snabba SSD

 

Tidigare konkurshotade OCZ har presenterat en serie nya högpresterande SSD, som förhoppningsvis gör köpet av företaget till en lyckad affär för den nya ägaren.

När OCZ Technologies ansökte om konkursskydd i slutet av förra året fanns det farhågor att det skulle visa sig vara slutet för bolaget. Men Toshiba klev in och köpte i stort sett alla tillgångar i företaget, som lever vidare som ett helägt dotterbolag.

Avtalet med Toshiba är nu klart och i samband med det presenterar OCZ den nya Vertex 460-serien, tänkt att ersätta de tidigare Vertex 450.  De nya enheterna utnyttjar Toshibas 19 nanometers MLC NAND-flashminne, till skillnad från föregångarnas 20 nanometer, och kontrollenheten är en Barefoot 3 M10.

OCZ hävdar att resultatet är en sekventiell läshastighet på upp till 545 megabyte per sekund och motsvarande skrivhastighet på 525 megabyte per sekund via SATA III-gränssnittet.

Enheterna lanseras i storlekarna 120, 240 och 480 gigabyte och levereras med en treårig garanti, en adapter från 2,5 till 3,5 tum och Acronis True Image för att klona innehållet i en befintlig enhet till SSD.

Pris och tillgänglighet är inte känt, men indikationer finns på ett pris runt tusenlappen för den minsta modellen.