Kategorier
Länkar

Fyllda lager kan pausa Xbox One-tillverkningen

Fyllda lager kan pausa Xbox One-tillverkningen

1,2 miljoner Xbox One skeppades till återförsäljare mellan januari och mars, och totalt har Microsoft skickat ut 5 miljoner Xbox One-konsoler sedan premiären i höstas. Men nu kan marknaden vara mättad för tillfället.

Amy Hood, finanschef hos Microsoft, antydde under ett finansmöte nyligen att det finns för många konsoler tillgängliga, skriver Gamasutra och tolkar uttalandet som att det kan bli fråga om att Xbox One-produktionen tillfälligt minskas eller pausas.

Hood sa att man planerar ”channel inventory drawdown for Xbox consoles” utan att gå in på detaljer, men det låter onekligen som att kugghjulen i Xbox-fabriken kommer snurra långsammare ett tag. Värt att notera är att Microsofts siffror för Xbox One-konsolerna gäller hur många som skickats till återförsäljare, och alltså inte hur många som har sålts till slutkund.

Xbox One släpptes i 13 länder den 22 november i fjol, vilket är avsevärt färre än vad som först var tänkt. Förra månaden kom beskedet att den når svenska och en rad andra länders butikshyllor i september, vilket också betyder att de som importerat eller köpt en importerad Xbox One får full tillgång till Xbox Live och andra tjänster.