Kategorier
Hårdvara

Gira HomePlug AV

http://prylkoll.se/gira-homeplug-av/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+prylkoll+%28Prylkoll.se%29

 

Powerline är ett alternativt sätt att dra fram Internet för dig som inte vill eller kan använda varken WiFi eller fysisk ethernetkabel hemma.

Powerline innebär att datasignalerna åker snålskjuts på dina elledningar och att varje eluttag därmed blir ett datauttag med rätt adapter. Vanligast är att man kör Powerline från punkt till punkt men med en gateway som Gira HomePlug AV så kan du ‘peta in’ Internet på ett ställe och sedan plocka ut det i valfritt uttag (inom samma fas).

Det finns många olika tillverkare som har sådana här Powerline gateways men tyska Gira gör alltid högkvalitativa saker så man vet vad man får. Ett startpaket kostar ca 2 700 om du köper det från tyska Voltus.de.

Själv använder jag inte Powerline i onödan eftersom det ofta stör ut exempelvis trådlösa möss eller Bluetooth-kopplingar om man har otur. Mina övervakningskameror från Logitech är dock inkopplade just med Powerline.