Kategorier
Länkar

Google satsar på smarta kontaktlinser

Google uppger att företaget nu tittar bortom cyberbrillorna Glass och testar en ny typ av smarta kontaktlinser. Tanken med kontaktlinserna är att de ska användas av diabetiker för att konstant mäta deras glukosnivåer.

Kontaktlinserna befinner sig än så länge i en tidig testfas och företaget diskuterar tekniken tillsammans med det amerikanska livsmedelsverket, U.S. Food and Drug Administration.

Genom att mäta glukosnivåerna i användarens ögontårar kan de smarta kontaktlinserna skicka information till en dator eller mobil enhet via en inbyggd antenn.

– Du har säkert hört att diabetes är både ett stor och ett växande problem som drabbar en av 19 personer världen över. Du kanske emellertid inte känner till hur jobbigt det är för personer med detta problem, skriver Googles Brian Otis och Babak Parviz som driver projektet.

Googles smarta kontaktlinser skulle kunna ersätta en blodsockermätare och varna diabetiker när deras blodsockervärden når en kritisk gräns. Företaget söker nu efter potentiella samarbetspartners som vill vara med och utveckla projektet.