Kategorier
Länkar

”Gratis molnversion av Windows 8 släpps i höst”

Teknikbloggen Winbeta.com publicerade i går en rapport som hävdar att Microsoft kommer att släppa en gratisversion av Windows 8.1. Ett rykte som cirkulerat sedan tidigare.

Enligt rapporten arbetar Microsoft på en plattform med namnet Windows Cloud. En liten del av operativsystemet kommer att lagras internt på en dator medan resten av det kan laddas ned från internet.

I mars läckte en bloggare vid namn Wzor ut uppgifter om att Microsoft kommer att släppa en gratisversion av Windows med namnet Windows 8 with Bing. Då hävdade Wzor att operativsystemet antagligen kommer att finansieras med annonser.

Dessutom kommer Microsoft enligt Winbeta.coms rapport att släppa ytterligare en uppdatering för Windows 8.1 som kommer att få tillbaka startmenyn från Windows 7. Microsoft har tidigare bekräftat att startmenyn kommer att komma tillbaka, men har inte sagt när det kommer att ske.

Uppdateringen kommer enligt Winbeta.com att få namnet Windows 8.1 Update 2 alternativt Windows 8.1 och planeras att släppas någon gång i höst. Microsoft har valt att inte kommendera uppgifterna till IDG News.

IDG News