Kategorier
Länkar

Här är Amazons nya shoppingpinne

Nätbutiken Amazon vill göra det enklare att beställa varor direkt till dörren. Lösningen är en dosa med mikrofon och streckkodsläsare som du kopplar till ditt trådlösa nätverk.

Amazon beskriver Dash som en slags trollstav för internethandel. Det rör sig om en enkel dosa, med en inbyggd mikrofon och en streckkodsskanner, som sedan ansluts via trådlöst nätverk. Den samtalar sedan med Amazon Fresh, företagets tjänst för att beställa hem matvaror direkt till dörren över internet.

Själva tjänsten i sig fungerar precis som tidigare – man lägger en beställning till Amazon Fresh, och varorna levereras till dörren. Tanken är att det ska spara den tid som annars går till att åka till affären, och ge mer tid för att vara hemma med familjen, se på en film, bygga en dator, eller vad du nu vill spendera din fritid på.
amazon_dash_spec
Dash är ett sätt att göra själva beställningen enklare. Märker du exempelvis att mjölken börjar ta slut så skannar du streckkoden på paketet med Dash, och mjölk läggs till i nästa Amazon Fresh-beställning. Saknar varan en streckkod eller om du helt enkelt inte har någon till hands kan du tala in beställningen via mikrofonen. Själva beställningen kan sedan slutföras antingen via en dator eller en mobiltelefon.

Det finns fortfarande inga bekräftade planer på att expandera Amazon Fresh utanför USA, och även där finns den än så länge bara tillgänlig i ett fåtal städer. Men initiativet är intressant, och frågan är om vi snart får se produkter som liknar Amazon Dash även för konkurrerande tjänster som eventuellt har större utbredning.
Källa: Amazon Fresh