Kategorier
Länkar

HP tillbaka till vinst

 

Under det fjärde kvartalet för det brutna räkenskapsåret lyckades HP överraska analytiker genom att visa upp både vinst och ökad tillväxt. Detta trots att försäljningen minskade under perioden.

HPs omsättning under kvartalet som avslutades den 31 oktober landade på 29,1 miljarder dollar, en minskning med tre procent från samma period året innan. Det är dock högre än analytikernas förväntningar på 27,9 miljarder dollar.

– Tack vare en förbättrad ledning och aggressiv kostandshantering gjorde vi ett starkt sista kvartal för räkenskapsåret 2013, säger HPs vd, Meg Whitman, i ett uttalande.

Nettointäkterna hamnade på 1,4 miljarder dollar, en positiv utveckling jämfört med samma kvartal förra året då HP gjorde en förlust på 8,9 miljarder dollar. Det största skälet till den stora förlusten berodde på uppköpet av det brittiska programföretaget Autonomy.

HPs företagsdivision som säljer servrar, lagring och nätverksutrustning såg sin första försäljningsökning på två år och företagets pc-division krympte mindre jämfört med tidigare kvartal.

Den positiva kvartalsrapporten ledde till att HPs aktie hoppade upp med sex procent under gårdagens efterhandel.

 

http://www.idg.se/2.1085/1.535633?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=HP%20v%C3%A4nder%20till%20vinst%3AHeader&utm_campaign=Morgonens%20viktigaste%20nyheter%202