Kategorier
Länkar

iWatch spanar på alternativa laddningsmetoder

Fler rykten har kommit in om Apples iWatch som väntas komma under året. Nu handlar det om alternativa laddningsmetoder som får klockan att klara sig längre utan att besöka ett eluttag emellan användningar. Induktiv laddning, extra solcell och rörelseladdning ses alla över som alternativ.

iWatch konceptdesign

 

Att kunna ladda din klocka utan ett eluttag kan vara en väldigt fördelaktig funktion, särskilt för en klocka som ska lägga stort fokus på träning. Att ladda genom induktiv laddning innebär att du genererar ett växlande elektromagnetiskt fält mellan två spolar och på så sätt laddar klockan trådlöst.

Apple ska även enligt uppgifter ha kikat på möjligheten för en solcellsplatta under displayen och möjligheten till kinetisk laddning, vilket innebär laddning via rörelse. Kinetisk laddning är något som låter rimligt med tanke på att klockan vill vara något för personer i rörelse.

Troligen kommer inte alla tre laddningsalternativen att vara aktuella i slutprodukten och det återstår att se vilken väg Apple väljer att gå.