Kategorier
Länkar

Kazam släpper två åttakärniga smartphones

Kazam är en nystartad smartphonetillverkare från två tidigare HTC-chefer och satsar nu hårt för att ta sig in på marknaden med två nya smartphones. Det blir två telefoner med åttakärniga chipsets, Tornado 2 5.0 och Tornado 2 5.5.

Kazam Tornado2 5.5

 

Kazam jobbar för att deras smartphones ska ha ett bra pris men fortfarande hålla hök kvalité. Man jobbar bland annat väldigt hårt för att ha en bra support som bland annat erbjuder gratis glasutbyte.

De två telefonerna man nu släpper har målet att öka försäljningen för företaget och göra dem ett namn på den internationella marknaden. Med en 5 tums och en 5,5 tums variant, båda med åttakärniga chipsets har man kommit en god bit på väg.

5.5 varianten kommer förutom den åttakärniga 1,7 GHz processorn också med 2 GB ram, ips-panel i skärmen (1 080 x 1 920 pixlar), Android 4.2 och en kamera på 13 megapixlar.

5.0 varianten minskar skärmen till 5 tum och minskar också upplösningen till 720 x 1 280 pixlar. I övrigt skiljer det troligen inte så mycket på de båda modellerna.

Enda tekniska aspekten som är lite oroande är batteriet på 2 500 mAh som gör att telefonen kommer troligen spendera en del tid i laddaren om den inte visar sig vara extremt energisnål.

Båda telefonerna väntas nå Europa under andra kvartalet i år!