Kategorier
Länkar

Kingston V300: Du blir lurad på 60 procent prestanda

TEST Tidigare kunde vi berätta att Kingston bytt ut minneskretsarna i sin populära ssd-enhet SSDNow V300. I vårt test tappar den upp till 60 procent i prestanda, trots en bibehållen prislapp.

Att ta en befintlig ssd-enhet och ändra minneskretsarna i den för att sänka kostnader är inget nytt. Alla tillverkare gör det i mer eller mindre större utsträckning. I samband med det så gör man också så kallad re-branding där man väljer att döpa enheten till något annat.

Konfronterade av konsumenter som vittnade om sämre prestanda i nya modeller av V300 bekräftade Kingston nyligen att man bytt minneschip i sin ssd-serie utan att uppdatera namnet, något vi skrivit om tidigare. Tillverkaren visade även upp egna prestandasiffror som emellanåt visade stora prestandaskillnader mellan V300 med Toggle-nand och motsvarande enhet med asynkron nand. Kingston menar samtidigt att enheten håller sig inom deras uppsatta specifikationer som mäts med programmet Atto.

I dag är det dags att syna Kingstons nya ”långsammare” V300 i sömmarna för att se om det är acceptabelt att sälja denna ssd med samma namn och med samma prislapp som sin föregångare.