Kategorier
Länkar

Kombinerad mobil router och laddare

DIR-510L är en behändig bärbar router för snabbt trådlöst nätverk som samtidigt kan användas för att ladda mobila enheter.

En trådlös 802.11ac-router med inbyggd mobilladdare är det senaste från D-Link. Wireless AC750 Portable Router and Charger (DIR-510L) väger endast 154 gram och kan ansluta enheter trådlöst till internet, ladda mobila enheter och strömma mediefiler från en USB-sticka.

Routern utnyttjar dubbelbandsteknik för att undvika olika störningar och är bakåtkompatibel med äldre Wi-Fi-enheter (11g och 11n). Bandbredderna på 2,4- och 5-gigahertzbanden kombineras för en total prestanda på 750 megabit per sekund, men varje frekvensband kan dessutom användas som ett separat Wi-Fi-nätverk. Stöd finns också för gästnätverk.

Det inbyggda batteriet på 4 000 milliamperetimmar kan också användas för att ladda elektronisk utrustning som till exempel mobiltelefoner och datorplattor. Enheten har två USB-portar för anslutning av USB-minnen eller 3G/4G-modem. Måtten är 140 x 59 x 16 millimeter.

1 100 kronor kostar produkten, som finns i butik nu.