Kategorier
Länkar

Ku Klux Klan-konton kapade av Anonymous

Sedan i söndags ska en australiensisk förgrening av Anonymous ha tagit kontroll över minst två av Ku Klux Klans twitterkonton, @KuKluxKlanUSA och @YourKKKcentral, skriver tidningen The Independent. Bakgrunden till attacken ska vara de hot som riktats mot människor som demonstrerar mot dödskjutningen av en svart, 18-årig man i staden Ferguson i somras. Medlemmar har hotat med dödligt våld mot alla som deltar i protesterna.

Missourigrenen av klanen har delat ut flygblad där de säger att “terrorister, utklädda till fredliga demonstranter har väckt den sovande jätten”. De menar att yttrandefriheten inte ger demonstranter rätt att terrorisera invånarna i delstaten Missouri.

Som svar på hoten har Anonymous inlett något det själva kallar “Operation KKK”. Målet är enligt gruppen inget annat än ett cyberkrig, cyber warfare.  Allt som KKK laddar upp kommer plockas bort, allt som används för att främja dem stängas ned.

KKK twittrade under söndagen att de inte trodde på Anonymous möjligheter att tysta dem. Det har sett allt som tomma hot.
Men klanen fick bita i det sura äpplet. Några timmar senare publicerades detta inlägg på samma konto.
Enligt uppgifter till ZDNet ska nätaktivisterna också tagit kontroll över en hemsida som tillhör Traditionalist American Knights of the Ku Klux Klan. Mer information om attacken väntas inom det närmsta dygnet.

Det var den 9 augusti som Michael Brown sköts i ihjäl av en vit polis i den amerikanska staden Ferguson, Missouri. Händelsen har orsakat omfattande och våldsamma protester. Just nu överväger en domstol om åtal ska väckas mot polisen.