Kategorier
Länkar

Lumia Black

Uppdateringen är nu utannonserad officiellt av Nokias svenska avdelning, även om Black har varit känd under flera månaders tid. De största nyheterna rör kameran och tillhörande appar, och användare som har väntat på att kunna nyttja Nokia Camera på andra modeller än Lumia 1020 kan se fram emot den svarta uppdateringen.
Lumia Black innehåller även ett par förbättringar för gränssnittet. Till exempel kan du numera gruppera appar i mappar och placera viktiga meddelanden från sms, mejl eller sociala medier direkt på hemskärmen. Nokia har också utvecklat ett speciellt läge för bilfärder som stänger av notifieringar och samtal medan du kör.
De största nyheterna är dock de nya apparna till kameran. I synnerhet Refocus, den omtalade funktionen som gör att du kan ändra fokus i ett foto efter att det är taget. Samma teknik som används i Lytro-kameran alltså, fast utan behovet av en separat kamera.
Nokia Beamer och Nokia Storyteller är inte hälften så intressanta, den förstnämnda gör att du kan dela dina bilder med hjälp av en qr-kod till andra telefoner och Storyteller organiserar automatiskt dina foton på en karta med hjälp av gps.
Den som laddar ner Lumia Black till Lumia 1020 kan också välja mellan att fotografera i raw- eller dng-format. Uppdateringen har börjat rullas ut, så det är bara att hålla utkik efter uppdateringssymbolen i din Lumiamobil.