Kategorier
Länkar

Microsoft börjar visa popup-fönster i XP

Med endast en månad kvar innan supporten för Windows XP läggs ned har Microsoft ökat sina försök att varna användarna om riskerna. När supporten läggs ned den 8 april kommer det snart 13 år gamla operativsystemet inte längre att få några säkerhetsuppdateringar.

windows xp support

Från och med den 8 mars kommer Microsoft börja skicka ut så kallade popup-fönster hos användare av Windows XP. Fönstren kommer att informera användarna om att supporten läggs ned inom kort och uppmanas att uppgradera sina datorer till en nyare version av Windows.

Enligt Microsoft kommer popup-fönstren endast att visas för de användare som aktiverat uppdateringar via Windows Update. Varningarna kommer att visas den 8:e varje månad, men användarna kommer även att kunna stänga av meddelandena.

windows xp popup-fönster

Senare denna vecka kommer Microsoft även att släppa ett nytt verktyg med namnet Pcmover Express som gör det möjligt att enkelt säkerhetskopiera alla filer i Windows XP och flytta dem till en nyare version av Windows. Programmet kommer att finnas tillgängligt påwindowsxp.com.

IDG News