Kategorier
Länkar

Microsoft: ”Installera inte Windows 8.1 Update” – GÄLLER EJ PRIVATPERSONER!

Det verkar som att Microsoft inte har utfört tillräckliga tester av installationsprocessen för Windows 8.1 Update.

Microsoft har precis gått ut och varnat för att den nya Windows 8.1-uppdateringen kan hindra vissa datorer från att skanna av Windows Update efter ytterligare uppdateringar.
Windows 8.1 Update, som släpptes i går, gör under vissa förhållanden så att Windows Server Update Services 3.0 SP2 (WSUS) och 3.2 inte fungerar som de ska. Microsofts rekommendation är att företag inte rullar ut uppdateringen.
För närvarande är Windows 8.1 Update blockerad från WSUS-servrarna, något som innebär att it-administratörer inte kan distribuera den på vanligt sätt till sina användare. Det går dock att ladda ned den direkt från Windows Update.
Rulla inte ut Windows 8.1 Update förrän det kommer en ny uppdatering. Det är Microsofts råd.
”Det finns ett känt problem som gör att vissa datorer som uppdateras med Windows 8.1 Update slutar att skanna mot Windows Server Update Services 3.0 Service Pack 2- eller 3.2-servrar som är konfigurerade för att använda ssl och inte har aktiverat tls 1.2”, skriver Microsoft på bloggen WSUS Product Team.
Microsoft uppger också att man så snart som möjligt kommer att släppa en uppdatering som eliminerar problemet.
”Tills dess har vi stoppat distributionen av Windows 8.1 Update till WSUS-servrar. Du kan fortfarande hämta Windows 8.1 Update från Windows Update Catalog eller MSDN. Däremot rekommenderar vi att du stoppar installationen av den här uppdateringen i din organisation tills att vi släpper en uppdatering som löser problemet”, skriver Microsoft.
Windows 8.1 Update inkluderar för övrigt en mängd efterlängtade uppdateringar, bland annat möjligheten att boota direkt till skrivbordet, en tydligare avstängningsknapp, en förbättrad version av Internet Explorer 11 och nya metoder för att konfigurera startskärmen.
IDG News