Kategorier
Länkar

”Mobiltelefoner står för allt fler nätattacker”

En rapport släppt av det amerikanska säkerhetsföretaget Prolexic Technologies visar att antalet så kallade dddos-attacker som kommer från mobiltelefoner ökade under förra årets fjärde kvartal.

Rapporten som bygger på uppgifter från Prolexic kunder visar att hackarverktyg som Andosid för Android och Loic (like Low Orbit Ion Canon) har använts i flera attacker. En av attackerna ska dessutom ha drabbat ett företag som sysslar med finansiella tjänster. Enligt Prolexic blir allt fler hackarverktyg portade till mobila plattformar.

– Med hjälp av mobila appar kan hackare utföra väl orkestrerade attacker. Med tanke på hur många mobil enheter det finns i världen kan det utgöra ett signifikant hot vad gäller ddos-attacker, säger Stuart Scholly på Prolexic.

Enligt rapporten ökade antalet attacker som använder sig av mobila enheter med 26 procent under det fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

En ddos-attack, eller överbelastningsangrepp, är en teknik som använder sig av datorer eller andra typer av enheter för att skicka en stor mängd information mot en viss server eller nätverk. Skickas tillräckligt mycket information kan den server som attackeras krascha eller bli otillgänglig.