Kategorier
Länkar

Musen som laddas trådlöst – medan den används

Concept PX bygger på en mus med liknande design som deras tidigare gamingmus Naos. Även om de är lika finns det tydliga skillnader, inte minst under höljet. På Concept PX hittar vi inte bara två laddningsbara batterier utan även en induktionsspole för att ta emot den energi som skickas av den induktiva laddstationen som göms i musmattan som Mionix utvecklat specifikt för ändamålet.
Mer korrekt förklarat sitter laddstationen gömd i en basplatta varpå man sedan lägger sin musmatta. Basplattan kommer vara kompatibel med Mionix nya serie av musmattor och behöver alltså inte användas med just den modell som kommer att medfölja.

Så länge musen håller sig över plattans centrum, där laddstationens induktionsspole sitter, kommer musens batterier att laddas. Vilket betyder att musen till viss del laddas även vid vanlig användning. Vilket bör betyda att man egentligen aldrig aktivt ska behöva ladda sin mus – så länge den håller sig på mattan.

Batteritiden ska ligga på runt 20 timmar och för den som ska plocka med sig musen eller av någon anledning får helt slut på batteri går det att koppla in en usb-kabel direkt i musen för att ladda och använda den som en kabelansluten mus.

Minoix hoppas få Concept PX i produktionsklar form för en lansering under december månad och prislappen på paketet med mus, basplatta och tillhörande musmatta ska ligga på runt 1 500 kronor inklusive moms.
Diskutera artikeln på NordicHardware