Kategorier
Länkar

Panasonic åter på smartphonemarknaden

Efter att ha lagt ner sin satsning på smartphones förra hösten gör nu Panasonic enligt alla rykten ytterligare ett försök att ta sig in på mobilmarknaden. Panasonics nya lur ryktas om att vara riktad till arbetare som kräver en extra tålig smartphone.

Panasonic eluga

 

Det är ännu oklart om Panasonic kommer behålla namnet Eluga som var namnet på deras senaste grupp av smartphones som tyvärr inte lyckades särskilt bra.

Den nya telefonen från Panasonic ska enligt källor vara mer stöttålig än tidigare varianter och på så sätt rikta sig till arbetare av lite mer handkraftiga yrken så som byggnadsarbetare eller snickare.

Denna nyhet kommer ganska snart efter att Panasonic kom med nyheten att de skulle dra sig ur smartphone marknaden förra hösten och den nya satsningen kommer därför som något av en överraskning. Även om ljud och PC-marknaden för Panasonic har gått hyfsat bra har företaget under de senaste åren gått väldigt mycket back och satsningen på en ny smartphone kan därför vara något av ett desperat försök att åter ta sig in på teknikmarknaden…

Det återstår att se om Panasonic åter kan ta sig in på marknaden och om de kan konkurrera med de andra stora telefonföretagen vi har idag.