Kategorier
Länkar

Så ger Razers nya teknik dig bättre speltangentbord

De fyra vanligaste brytarna från Cherry räcker inte till för Razer idag, som tidigare främst har använt sig av Cherry MX Blue och Cherry MX Brown. Medan Cherry-brytarna ofta används i speltangentbord så är de från början designade för skrift och kontorsarbete, vilket har lett till att Razer velat göra egna justeringar för att ta fram en mer spelanpassad brytare.

f9-key

Resultatet heter Razer Mechanical Switch, en brytare som vid första anblick är väldigt snarlik en traditionell Cherry-brytare. Men Razers brytare är anpassade för en kortare slaglängd och därmed för snabbare tryckningar mer precision. Precis som Cherrys brytare så kommer Razers finnas i olika versioner som namnges med färger.

Razer_greenRazer_Orange
Razer GreenCherry MX BlueRazer OrangeCherry MX Brown
Aktiveringspunkt1,9 mm +- 0,4 mm2,2 mm +- 0,6 mm1,9 mm +-0,4 mm2,0 mm +- 0,6 mm
Aktivering till deaktivering (delta)0,4 mm0,7 mm0,05 mm0,1 mm
Aktiveringskraft50 g50 g45 g45 g

Inledelsevis finns det två varianter, båda med taktil respons. Razer Green kommer ha en aktiveringskraft på 50 gram och en klickande respons, inte helt olikt Cherry MX Blue. Razer Orange kommer i sin tur ha en lite lägre aktiveringskraft på 45 gram och sakna klickrespons, i sin tur inte helt olikt Cherry MX Brown. Båda brytarna har 1,9 millimeter till aktiveringspunkten, och ska klara 60 miljoner knapptryckningar.

Brytarna kommer debutera i en ny version av Razers flaggskeppstangentbord Black Widow Ultimate, med grön bakgrundsbelysning och fem dedikerade makrotangenter. Tangentbordet kan beställas med de nya brytarna redan idag.
Diskutera artikeln på NordicHardware