Kategorier
Länkar

Så ska Facebook bli din nyhetsportal

I ett blogginlägg i går meddelade Facebook att det sociala nätverket just nu håller på att införa personligt anpassade nyheter i ditt nyhetsflöde. Enligt Facebook kommer nyhetsartiklar som anses hålla hög kvalitet att placeras högst upp i nyhetsflödet, speciellt på mobila enheter.

facebook nyheter

– Vi har märkt att användare uppskattar nyhetsartiklar på Facebook, så vi kommer att fokusera på att visa innehåll som håller hög kvalitet, baserat på användarnas reaktioner, skriver Facebook i sitt blogginlägg.

Den senaste tiden har Facebook visat ett allt större intresse av att bli en central punkt för konsumtion av nyheter. Allthingsd rapporterade i förra veckan att företaget arbetar på en funktion som ska göra det möjligt att spara vissa inlägg för senare läsning. En funktion som påminner om bokmärkningstjänster likt Pocket och Instapaper.

Enligt en rapport från analysföretaget Pew Research Center i oktober upptäcker de flesta användare på Facebook nyhetsartiklar av en slump. Något som Facebook nu vill försöka göra mer direkt och personligt.

När Facebook uppdaterade nyhetsflödet tidigare i år uppgav företagets vd, Mark Zuckerberg, att tjänsten ska bli ”världens bästa personliga nyhetskälla”.

 

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.536652?utm_source=dmdelivery&utm_medium=email&utm_content=S%C3%A5%20ska%20Facebook%20bli%20din%20nyhet&utm_campaign=PFA%20Express%202013-12-03%209%3A20%3A20