Kategorier
Länkar

Så ska Facebook erbjuda anonyma inloggningar

Facebook höll i går företagets årliga utvecklarkonferens som går under namnet F8. Under konferensen meddelade Facebook att företaget kommer att införa flera nyheter som ska göra tjänsten bättre för användarna.

En av de största nyheterna är möjligheten att logga in anonymt på Facebook. Tanken är att användarna ska kunna testa olika appar utan att behöva dela med sig av sin personliga information till företaget bakom appen.

Dessutom kommer Facebook att erbjuda en ny inloggningsskärm när du väljer att logga in på en app med hjälp av ditt Facebookkonto. Tidigare skickades all din information till utvecklaren av appen, men med den nya inloggningen kommer du att kunna välja vilken information som lämnas ut.

De nya inloggningarna kommer att införas under de kommande månaderna.

En annan nyhet som kallas för App Links kommer att erbjuda utvecklare möjligheten att länka information mellan olika tredjeparts-appar. Det betyder i praktiken att en app kan visa länkar till en annan app och öppnar appen när användaren klickar på länken. App Links är en öppen lösning som är tänkt att fungera på alla typer av plattformar.

IDG News