Kategorier
Länkar

Så ska Google Glass bli säkrare

Google meddelade i går att företaget uppdaterat mjukvaran som används i Google Glass. Förutom flera nya säkerhetsfunktioner finns det nu även bättre stöd för Hangouts, Youtube, Musik och stöd för en kommande IOS-app.

– Ni har delat med er av era önskemål och vi avslutar året genom att uppfylla några av dessa, skriver Google i ett inlägg på Google+.

google glass

Uppdateringen lägger bland annat till en säkerhetsfunktion som gör det möjligt att låsa glasögonen så att ingen annan kan använda dem utan att känna till ett lösenord eller olika handgester för att låsa upp dem.

Dessutom har det tillkommit stöd för Hangouts som låter användarna chatta och skicka meddelanden till sina vänner. Det är nu även enklare att ladda upp videoklipp direkt till Youtube.

Google avslöjar även att företaget arbetar på en app för IOS som kommer att släppas om cirka en vecka. Appen ska göra det möjligt för användarna att styra olika funktioner i Google Glass via sin Iphone eller Ipad.

Den senaste uppdateringen är den tolfte och sista för året. Google Glass testas fortfarande av utvalda utvecklare, och den färdiga versionen av cyberbrillorna förväntas släppas någon gång nästa år. Det är fortfarande okänt vad priset kommer att bli.