Kategorier
Länkar

Samsung och Amazon lanserar Kindle-app


Samsung har presenterat en ny applikation där man tillsammans med Amazon gått ihop för att skapa en skräddarsydd Kindle-applikation för Samsung Galaxy användare.

Kindle

Med applikationen kan du komma Amazons katalog av publikationer, tidningar och e-böcker online. Appen fungerar för alla Galaxyanvändare som har Android 4.0 eller senare på sina tablets eller smartphones.

Tillsammans med Kindle-appen lanserar man också ”Samsung book deals”. Tanken är att alla som blir rekommenderade denna tjänst av en annan användare kan få upp till tolv böcker gratis per år från en mängd böcker speciellt utvalda av Amazon.

Applikationen är ett steg för Samsung att ytterligare särskilja sig på smartphonemarknaden men kanske framförallt för att synas mer hos den målgrupp där e-böcker är vanligast näst efter läsplattor, nämligen tablets. Android gick under 2013 om iOS i vanligaste operativsystemet för surfplattor och Samsung står för ca 20% av den totala försäljningen. Ett samarbete med Amazon för en specialgjord Kindle-app är helt klart ett försök att locka ytterligare personer som fördrar att läsa på sin tablet.

Lanseringen av applikationen sker i 90 länder senare denna månaden.