Kategorier
Länkar

Sony HMZ-T3W: Sätt skärmen på näsan


Pontus Gunnarson kollade in Sony HMZ-T3W på IFA-mässan i höstas. Här är hans intryck.

Föregångsmodellen HMZ-T1 kom för drygt två år sedan och redan då var den imponerande, trots att första generationens så kallade Personal 3d-viewer från Sony hade sina tydliga brister. Skärpan var inte på topp och vi stördes av ljusläckage. Men de nya brillorna bjuder på en del riktigt spännande nyheter.

Konstruktion
Själva glasögonen är riktigt snygga och futuristiskt designade. De är inte speciellt tunga med sina 320 gram. En liten uppladdningsbar batteribox är kopplade till brillorna och denna har även hdmi- och mhl-anslutning. Mest intressant av allt är att den kan ta emot Wireless hd-signaler. Du får nämligen med en liten sändardosa i paketet, med tre hdmi-ingångar. Denna dosa har också en utgång vilket gör att du kan ha den inkopplad permanent i din tv-bänk. Smart!

Glasögonen fästs på skallen med hjälp av två justerbara band, ett bakom hjässan och ett mitt över huvudet. Det går ganska bra att få fast brillorna och det medföljande gummibelägget på undersidan skyddar mot ljusläckage, något den klarar bättre än föregångsmodellen. Synd bara att gummibiten lätt lossnar från glasögonen och är knepiga att sätta tillbaka igen. Väl på sitter glasögonen ganska okej, även om de fortfarande är en aning framtunga.

Sony HMZ-T3W
Så här ser Sony HMZ-T3W ut för sig…