Kategorier
Länkar

Steelseries H Wireless: Trådlös frihet för spel

Dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetlista och det är Steelseries som står i rampljuset. Här nedan följer en summering av vårt senaste tillskott i guiden.

Steelseries H Wireless

Steelseries gav sig in på en ny marknad med headset placerade i den högre prisklassen i samband med lanseringen av tidigare modellen Siberia Elite. De lurarna presterade bra, men hade ett par svagheter. Idag har vi tagit en titt på en av deras nya trådlösa modeller vid namn Steelseries H Wireless.


H Wireless har introducerat en smart funktion på headsetmarknaden där Steelseries ersatt det traditionella integrerade batteriet med ett utbytbart litiumjon-batteri som ska vara goda för att driva hörlurarna upp till 20 timmar.

Det är dock inte allt, Steelseries skickar även med ett extra batteri som kan sitta i kontrollerenheten/sändaren och laddas så du alltid har ett fullt batteri tillgängligt. Att byta mellan de två batterierna är en procedur som går väldigt snabbt och är riktigt smidigt. Som grädde på moset finns det gott om funktionert och en smidig kontrollenhet med oled-display för att ge dig stenkoll på batteritiden för välavvägda batteribyten.

När det kommer till ljudet är vi glada över att H Wireless höjer ribban betydligt jämfört med Siberia Elite. Det är inte riktigt i nivå med andra tillverkare i liknande prisklass, som exempelvis Sennheiser G4ME One och Qpad QH-1339, men det är klart godkänt. Basen går djupt men saknar lite tryck för att kännas helt rätt.

Mikrofonen enda svagheten

Något vi inte är lika nöjda med är mikrofonen som inte alls lever upp till förväntningarna i den här prisklassen. Basfattigt, tar upp mycket bakgrundsljud och har ett konstant svagt brus. Det är synd när headset som går så mycket rätt fallerar på en sådan punkt som mikrofonen, en av de viktigaste komponenterna.

I överlag är ett det bra headset, som inte riktigt har vad som krävs för att ta den trådlösa tronen från Astro A50, som har ett överlag ännu bättre ljud samt betydligt bättre mikrofon. Men den unika trådlösa upplevelsen som infinner sig med Steelseries H Wireless gör detta till ett bra köp för den som är ute efter ultimat trådlös frihet i den övre premiumklassen.

Steelseries_H_Wireless_06

NordicHardware_award_BraKop_darkgreenNordicHardware – Bra Köp

”Steelseries H Wireless ger oss blandade känslor där ljudet är bra, den trådlösa friheten med dubbla batterier är fantastisk och komforten är god. Men samtidigt blir vi besvikna av mikrofonen som inte är speciellt bra och matchar inte kvalitén för sin prisklass. Avskyr du kablar på hög nivå är däremot detta headsetet för dig, då du i princip aldrig behöver koppla in en laddare, det är bara att buta ut batteriet och lira vidare. En svårslagen frihetskänsla som vi saknar hos andra trådlösa headset.” – Svenska Headset-guiden 2014-04-22


Diskutera testet på NordicHardware

Läs mer i Svenska headsetguiden

Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer iSvenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.

Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!