Kategorier
Länkar

Stor uppdatering för Windows XP i sista stund

Senare i dag släpper Microsoft en rad säkerhetsuppdateringar för sina produkter i den månatliga patch-tisdagen som inträffar den andra tisdagen varje månad. En kritisk säkerhetsuppdatering gäller samtliga versioner av IE medan en annan påverkar Windows XP.

I förra veckan meddelade Microsoft att företaget kommer att släppa fem säkerhetsuppdateringar i dag, två av dessa gällde kritiska säkerhetshål i Windows och det Exchange-baserade Forefront.

I går gick företaget emellertid ut med ett meddelande i sista minuten och uppgav att ytterligare två säkerhetsuppdateringar släpps, vilket gör det totala antalet uppdateringar till sju.

– Dessa båda säkerhetsuppdateringar har nu testats och kommer att inkluderas med de övriga i tisdagens uppdatering, skriver Microsofts Dustin Childs i ett blogginlägg.

De två säkerhetsuppdateringar har båda klassats som kritiska och gäller samtliga versioner av Windows, inklusive XP, samt IE. Enligt Andrew Storms på säkerhetsföretaget Cloudpassage är det mycket ovanligt att Microsoft lägger till säkerhetsuppdateringar i sista stund.

– Det har antagligen testa de båda uppdateringarna, men inte kunnat bekräfta att de uppfyllde kraven innan måndagsmorgonen, säger Andrew Storms.

Säkerhetsuppdateringarna kommer att bli tillgängliga via Windows Update runt 19:00-tiden svensk tid.