Kategorier
Länkar

Två hårddiskar i ett hölje

Två hårddiskar i ett hölje

I Seagates nya externa lagringsenhet har man klämt in två diskar för att nå en kapacitet på fyra terabyte och dubbel hastighet.

En portabel hårddisk på hela fyra terabyte har lanserats av Seagate i form av nya Backup Plus Fast. Enheten har USB 3.0-gränssnitt och erbjuder överföringshastigheter på upp till 220 megabyte per sekund. Höljet är i metall och är både reptåligt och fingertrycksavvisande.

Backup Plus Fast får sin ström via USB och kräver ingen extern strömförsörjning. I lådan finns två 2,5-tums hårddiskar i RAID0-konfiguration för maximal hastighet.

Samma program för säkerhetskopiering som för tidigare produkter i serien, Seagate Dashboard, medföljer. Programvaran erbjuder säkerhetskopiering med ett klick och kan också konfigureras för schemalagd kopiering. Det finns också funktioner för säkerhetskopiering av album på Facebook och Flickr, plus en app för säkerhetskopiering av digital information på mobiler.

Enhetens mått är 117 x 83 x 22 millimeter, med en vikt på 0,3 kilo. Seagate Backup Plus Fast dyker upp i mars och kommer att kosta 2 400 kronor.