Kategorier
Länkar

Vanhawks Valour vill göra cykeln smart

 

Vanhawks cykel Valour har nämligen en annorlunda lösning för att erbjuda navigering direkt från styret. Mobilen ansluts till cykeln via bluetooth, och när det är dags att svänga lyser led-lampor upp på styret. Vänster styre när det ska svängs vänster och höger styre för högersväng.

Det är ett oerhört simpelt system som inte ger dig mer information än vad som behövs, allt i säkerhetens namn för att inte överrösa cyklisten med distraherande information.

Valour har också vibrerande motorer inbyggda i sina styren. Dessa reagerar när ett fordon befinner sig i din döda vinkel, och låter dig då veta att du inte ska svänga. Om du nu skulle glömma bort hur man vrider huvudet över axeln det vill säga.

Appen som du kan ladda ner gratis innehåller också funktioner för att mäta hur långt du cyklat, hur många kalorier du har bränt och så vidare. Med andra ord som en vanlig träningsapp.

Valour finns att förbeställa genom en Kickstarterkampanj, 999 dollar för en modell utan växlar och 1 299 för en med. Kampanjen pågår i 26 dagar till.