Kategorier
Länkar

Världens snabbaste sexterabytesdisk

Världens snabbaste sexterabytesdisk

 

Seagates nya företagshårddisk utnyttjar ökad lagringstäthet och snabba gränssnitt för att ge bättre prestanda än tidigare generationer.

Den välkända hårddisktillverkaren Seagate har lanserat Enterprise Capacity 3.5 HDD v4, som de själva kallar världens snabbaste hårddiskenhet på sex terabyte.

Hårddisken, som är avsedd för professionell användning, har den högsta lagringstätheten per kvadratcentimeter i branschen, vilket uppges ge en femtioprocentig ökning av kapaciteten jämfört med den förra generationen och passa utmärkt för både replikerade miljöer och RAID-miljöer.

Enheten är försedd med SAS-gränssnitt på 12 gigabit per sekund, men finns även med SATA-gränssnitt med en hastighet av sex gigabit per sekund för enkel systemintegration. Rotationshastigheten är 7 200 varv i minuten och enheten har 128 megabyte cacheminne. Trots snabbhetsanspråken specificeras dock inga överföringshastigheter.

Andra tillgängliga storlekar är två, fyra och fem terabyte. Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 finns tillgänglig nu, till priser från 4 200 kronor exklusive moms.