Kategorier
Länkar

”Webbläsarna är de största problemen bland surfplattor”

En ny rapport hävdar att de medföljande webbläsarna står för de några av största problemen hos användare av surfplattor.

 

Det amerikanska supportföretaget Fixya har sammanställt en rapport som visar de vanligaste problemen som rapporteras av användare av surfplattor. Rapporten bygger på klagomål från 10 000 unika användare av Ipad Air, Ipad mini med retina, Amazons Fire HDX och Microsofts Surface RT.   Surfplattor med Android finns dock inte med i rapporten annat än Fire HDX som använder en specialanpassad version av operativsystemet.
De största problemen bland dessa användare är enligt Fixya den medföljande webbläsaren. Safari på Ipad Air och webbläsaren Silk på Fire HDX toppade listorna för respektive enhet.   Nästan en tredjedel, 30 procent, av Ipad Air-användarna rapporterade att Safari var den största boven bland de problem de upplevt. 25 procent av de som äger en Fire HDX rapporterade webbläsaren som det största problemet.   20 procent av de som äger en Ipad mini med retina anser att webbläsaren Safari står för de största problemen. Lika många anser även att bristen på lagringsutrymme hos de billigare modellerna är det största problemet.   Det vanligaste problemet med Safari på Ipad är enligt Fixya att webbläsaren kraschar.   – Enligt användarna kraschar Safari när den försöker läsa vissa webbsidor, antagligen webbsidor som använder sig av Adobe Flash. Andra problem är att webbläsaren kraschar när flera flikar är öppna, skriver Fixya i sin rapport.   Apples Safari för IOS har inte stöd för Flash, men webbläsaren ska dock inte krascha om den stöter på webbsidor som använder tekniken.   Bland användare av den första generationens Surface RT är bristen på appar av god kvalitet det största klagomålet, följt av den medföljande webbläsaren IE11.   Fixya rekommenderar användare av Ipad och Fire HDX att regelbundet rensa cacheminnet för webbläsaren för att undvika problem. Företaget hade dock inte några tips vad gäller bristen på appar för Surface RT.   – Bristen på appar är inte ett problem slutanvändarna kan fixa på egen hand, skriver Fixya i sin rapport.
IDG News