Kategorier
Länkar

Windows 10 redan till sommaren

Windows 10 redan till sommaren

Publicerad 2015-03-19 11:48

Förväntningarna har varit att Microsoft ska följa sin vanliga princip att släppa nya operativsystem på hösten, men nu har man plötsligt utlovat att Windows 10 kommer redan i sommar.

Microsoft planerar att släppa operativsystemet Windows 10 till sommaren. Mjukvarujätten vill inte ange något exakt datum, men Windowschefen Terry Myerson har under Winhec-konferensen i Kina meddelat att företaget fortsätter att göra stora framsteg i utvecklingen och att Windows 10 kommer att finnas tillgänglig i sommar i 190 länder på 111 språk.

Windows 10 kommer att vara tillgängligt som en gratis uppgradering för befintliga användare av Windows 7 och Windows 8 i ett år från lanseringen. Eftersom avslöjandet kom i Kina var det väl passande att också annonsera att man kommer att tillåta uppgradering även från piratkopior.

Detta är ett sätt att försöka bekämpa den enorma piratkopieringen i regionen, där flertalet använda Windowskopior är oäkta, men det framgår inte om även denna uppgradering kommer att vara kostnadsfri.