Kategorier
Länkar

Windows Phone 8.1 släppt

Windows Phone 8.1 släppt

Windows Phone 8.1 släppt

Publicerad 2014-04-03 10:47

I dag presenterar Microsoft Windows Phone 8.1 med nya funktioner som Åtgärdscenter, Senses och Battery Saver.

Den nya versionen av Microsofts telefonoperativsystem innehåller bland annat Åtgärdscentret, som är en samlingspunkt för viktig information och inställningar och får notifikationer direkt från installerade appar.

Dessutom introduceras verktygen Wi-Fi Sense, Storage Sense, Data Sense och Battery, samt Internet Explorer 11 och utökade möjligheter att ställa in teman och anpassa live tiles. Dessutom tillkommer en rad nya företagsfunktioner, bland annat utökat MDM-stöd, VPN och företags-Wi-Fi.

Uppdateringen till Windows Phone 8.1 är kostnadsfri och kommer att införas successivt under de kommande månaderna och är tillgänglig för alla Windows Phone 8-telefoner. När uppdateringen rullas ut beror bland annat på operatör och telefonmodell.

Microsoft meddelar också att de nu gör Windows tillgängligt kostnadsfritt för hårdvarupartners som vill tillverka Windows Phone eller mindre surfplattor med Windows 8.

En ytterligare nyhet är att den väntade uppgraderingen av Windows 8.1 för datorer släpps till Microsofts vanliga tisdagsuppdatering nu på tisdag den 8 april. Där finns en hel del nyheter, som Datormagazin kommer att berätta närmare om.