Kategorier
Länkar

Winzip svävar bland molnen

Den nya webbtjänsten Zipshare är en blandning mellan en fildelningstjänst och en central panel för hantering av flera olika lagringskonton.

Det tidigare så populära filkomprimeringsverktyget Winzip flyttar nu in i molnet i en ny webbtjänst med namnet Zipshare. Precis som man kan vänta sig erbjuder tjänsten ett webbaserat komprimeringsverktyg för att ”zippa” filer och dela dem med andra.

Zipshare är däremot ingen traditionell lagringstjänst såsom Dropbox och Onedrive. Den är istället en blandning mellan en fildelningstjänst och en central administrationspanel för hantering av flera olika lagringskonton. För närvarande fungerar Zipshare med Box, Cloudme, Dropbox, Google Drive, Hightail, Onedrive och Sugarsync.

Under tiden som tjänsten befinner sig i betastadiet kommer samtliga finesser att vara tillgängliga för alla användare. Senare införs ett gratiskonto och ett betalkonto. Betalande användare får tillgång till fler finesser och kan bland annat flytta filer direkt mellan olika lagringstjänster.

Faktum är att det här är andra gången som Winzip experimenterar med molntjänster. I slutet av 2012 när Winzip 17 släpptes lanserades ett antal tillhörande molnkopplingar.